Шефът на PaddyPowerBetfair продаде свои акции от компанията за £4,1 млн.

В края на миналата седмица, главният изпълнителен директор на PaddyPowerBetfair подаде документи в Лондонската фондова борса, които показват, че е продал 43 500 от своите общо 183 500 акции в PaddyPowerBetfair. Акциите са били продадени на цена от £95,72 на парче, което означава, че Коркоран е увеличил банковата си сметка с около £4,1 млн.

Ако новината за добрата бизнес сделка на Коркоран ще ви накара да се почувствате неприятно за това колко време сте прекарали миналата вечер в излежаване на дивана, докато други са правели милиони, може би ще намерите малка утеха във факта, че ако Коркоран бе продал акциите си една седмица по-рано, когато цената им бе около £100, той щеше да спечели допълнителни £200к. Добре де, едва ли това ви е накарало да се почувствате по-добре.

Новината за продадените акции на Коркоран идва седмица, след като новото семейство между PaddyPower и Betfair публикува първия си съвместен доклад за печалбите, който показа, че и двете компании се представят отлично на всички фронтове.

В същото време, два дни преди сделката на Коркоран, главният изпълнителен директор на William Hill Джеймс Хендерсън продаде 11 607 от своите акции в букмейкъра. За съжаление, акциите на Hill се търгуват на сравнително скромните £3,88 на акция, като при тази цена Хендерсън е продал този малък дял от общите си акции за около само £45к. Но Хендерсън все още има почти 115 000 други акции в компанията, така че може би ще успее да изкара повече пари при бъдеща продажба на нова порция акции.