Bwin очаква успех на Южна Корея при гостуването на Ливан

Ливан ще се изправи срещу Южна Корея за двубой от 7-ия кръг на квалификациите за Мондиал 2022 в зона Азия. Мачът ще се проведе в четвъртък, като стадион Саида ще приветства съперниците. В момента Ливан е на 4-то място в група А с 5 точки, докато Южна Корея е на 2-ро място със спечелени до момента 14 точки. Големият букмейкър Bwin предвижда победа на корейците, тъй като дава коефициент 1.50 за краен изход 2 в срещата.

Последната среща между двете нации завърши с победа за Южна Корея, която се наложи с 1:0 у дома през септември 2021 г. Южна Корея в момента е в серия от две поредни победи и не е допуснала поражение в три мача срещу Ливан. Да бъдеш домакин се оказа от голяма полза в последните 3 срещи, като отборът, който игра на собствен терен записа, 2 победи и избегна поражение в трите мача. Само една от трите срещи между двете нации бе с над 2,5 гола.

В последния си мач Ливан регистрира минимална победа с 1:0 като домакин срещу Судан в Араб Къп на 7 декември. Преди последния си мач те бяха в серия от четири поредни поражения. По време на последните 10 срещи на Ливан, участващите отбори не бяха особено засегнати дали играят у дома или като гост, тъй като имаше общо 4 триумфа за домакините и 4 победи за гостите. Нацията завърши наравно само в 2 от предходните 10 срещи. Един от последните пет сблъсъка на страната бе с над 2.5 гола.

Мачовете на Южна Корея са доста по-резултатни, тъй като в последните им три срещи паднаха общо 13 гола – 12 от тези попадения бяха отбелязани от корейците. Гостите са в серия от четири поредни победи и са запазили три сухи мрежи. Предвид тази си форма, очаквано е Южна Корея да е фаворит срещу Ливан и според мен Хьон-мин Сон и компания ще спечелят трите точки, за да гарантират мястото си на Мондиал 2022 в Катар.