Чешкият Закон за хазарта ограничава онлайн бонусите и безплатните залози

Правителството на Чешката република обяви плановете си да ограничи онлайн бонусите и безплатните залози, позовавайки се на опасения относно предполагаеми връзки между тези промоции и проблемите с хазартни игри.

Миналата седмица чешкото министерство на финансите издаде документ, в който се описват опасенията му от бонусите на операторите, които според него водят до нови проблеми с хазарта и следователно трябва да бъдат строго контролирани.

„Казината, привличащи клиенти с мигновени и привидно лесни печалби, стават типични не само за предградията на чешките градове, но и за центровете на по-малките общини, а всичко това е свързано със социално-вредните дейности представлява заплаха за обществения ред и за мира в съжителство „, пише в правителствения доклад.

Докладът, публикуван в края на август, гласи, че прилагането на закона ще попада в юрисдикцията на органа, отговарящ за издаването и изпълнението на лицензите. Той също така твърди, че „предвид факта, че хазартът е област на бизнеса, която носи негативна социална цена, тъй като причинява патологични проблеми с хазартни игри и свързани с тях нежелани прояви в определена част от населението, е създадена нова правна рамка за подобряване защитата на потребителите, условията, при които може да се извършва хазартът, а не само условията, свързани с прякото предоставяне на хазарт, и също така и с други свързани дейности като реклама и т.н. „

Това ново законодателство се вписва в цялостния строг Закон за хазарта на Чешката република. По-рано това лято законодателите приеха тази политика, която има за цел да защитава правата на потребителите, като контролира разходите на играчите.