Джак Колбак с глоба след правене на футболни залози

Полузащитникът на Нюкасъл Юнайтед, Джак Колбак, бе глобен с £25,000, след като призна че Футболната асоциация му е повдигнала обвинение заради хазарт.

Колбак бе обвинен за нарушаването на регулации от 2014, които не позволяват на играчите и треньорите да залагат, на каквато и да е футболна дейност в световен мащаб.

„Джак Колбак бе глобен с £25,000, след като Футболната асоциация му повдигна обвинение във връзка с хазарта,“ казаха от клуба.

„Играчът на Нюкасъл Юнайтед наруши правило на Футболната асоциация свързано със залагането на резултат, прогрес, управление или всеки друг аспект, или събитие във футболен мач или състезание на 16 март 2016.“

Нарушението на Колбак идва два дни, след като Нюкасъл загуби с 1-0 срещу Лестър и четири дни преди равният резултат (1-1) срещу бившият му клуб Съндърланд, докато се бориха отчаяно – и изключително неуспешно – за да останат в Premier League.

Все пак, става ясно, че обвинението не е свързано по никакъв начин с играта на клуба на 27-годишният защитник.

Колбак пропусна играта в събота заради проблем с очите и остава да видим дали ще се завърне на терена във вторник вечер, за да играе четвъртфинала на EFL Cup срещу Хъл Сити.