Кой е най-популярният спорт за залагане в САЩ?

Америка има една от най-големите фен бази на спорта, но знаете ли кой е най-популярният спорт за залагане в САЩ?

В продължение на години, американският футбол бе най-популярният спорт в Америка. От началото на 1900 до около 1985, все пак, бейзбола държеше тази титла. Медиите и звездите като Джо Монтана и Дан Марино допринесоха за подсилването на интереса към НФЛ, който се превърна в най-гледаният спорт в САЩ. Съвсем не е изненада, че футболът също е сред най-популярните спортове за залагане в страната.

През 2014, Harris Poll разкри, че 35% от атлетите в САЩ избират американският футбол като техен любим спорт. Играта продължава да привлича най-много зрители, а Super Bowl годишно привлича най-много хора пред екраните. Американският футбол е феномен в Америка, а невероятен брой фенове обичат да залагат на тази игра.

Колко пари харчат американците, за да залагат на американски футбол?

Според множество оценки, американските комарджии харчат около $90 милиарда годишно, залагайки на футболни игри. По-голяма част от залозите минават нелегално, въпреки че има доста голям брой онлайн букмейкъри, предлагащи различни коефициенти за футболните игри.

Тази цифра може да звучи висока, но вероятно тя ще расте с всяка година. Нови форми на спортни залагания, като тези на DFS (daily fantasy sports) също добавят огромни цифри към спортните залози на Америка. Super Bowl 2015 също генерира близо $119 милиона от спортни залози. Как звучи това в сравнение с бейзбола?

Бейзболни залози в САЩ

Проучване на CNBC разкри, че близо $30 до $40 милиарда са били заложени на бейзбол. Повечето от това е направено нелегално. Бейзболът не е най-популярният спорт за залагане в страната, но $40 милиарда съвсем не е малка цифра.

Също така е важно да отбележим основната разлика в броя на игрите, които се играят в бейзбола и във футбол. Един бейзбол сезон трае 180 дни, с 2,430 игри. НФЛ сезонът продължава много по-малко и има само 356 игри. Освен това, според друго проучване 23% от спортните фенове твърдят, че са гледали Super Bowl през цялото време, докато само 16% от феновете са гледали Световните серии.

Няма съмнение, че бейзболът има огромна фен база и вероятно е най-популярният спорт след футбола, но баскетбола сега е по-голям от всякога.

Експлозията на NBA в САЩ

Накарайте случаен минувач на улицата в САЩ да назове професионален атлет и ще видите, че шансът да чуете име на играч от NBA е доста голям. Баскетболът никога не е бил по-голям в Америка, всъщност тази година NBA счупи рекордите на АВС за най-гледано спортно събитие в историята.

Звезди като Леброн Джеймс и Стивън Къри сега са големи имена. Тяхното съперничество накара спортният свят да влезе в дебат за това кой е по-добрият. Колко човека залагат на баскетбол?

Учудващо, колежанският баскетбол генерира огромни суми в хазартните приходи. По време на March Madness близо $2,5 милиарда са били заложени нелегално в САЩ. Не е ясно колко от това е заложено на NBA, но вероятно някъде между $10-$20 милиарда.

Онлайн хазарта със сигурност ще продължава да расте, така че се уверете, че ще следите новините в нашият сайт!