Кои са фаворитите на букмейкърите в груповата фаза на Евро 2020

На 11 юни започва Европейското първенство 2020. Първият етап на турнира е груповата фаза, като 24-те отбора са разпределени в 6 групи по 4 тима. В тази статия ще разгледаме кои държави са фаворити в групите на турнира, като големите сили на Стария континент се очаква да продължат в следващата фаза на Евро 2020.

В група А на Евро 2020 попадат отборите на Италия, Турция, Швейцария и Уелс. Скуадра Адзура е фаворит на букмейкърите да спечели групата. Големият съперник на адзурите за първото място се очаква да бъде Швейцария, но Турция и Уелс не са никак слаби отбори.

В група В на турнира големият фаворит е тимът на Белгия – третият тим с най-големи шансове да спечели Евро 2020 според букмейкърите. Белгийците ще спорят с Дания, Русия и Финландия. Очаква се датчани и руснаци да водят битка за второто място, докато Финландия не е слагана в сметките за класиране на 1/8-финалите.

Нидерландия оглавява група С като фаворит. „Лалетата“ попаднаха в наглед лесна група с Австрия, Украйна и Северна Македония. Нидерландия обаче не е в най-добрата си форма и може да има проблеми срещу корави отбори като Австрия и Украйна. Много любопитно ще бъде как ще се представи Северна Македония, която дебютира на голям форум.

Английският национален отбор ще спори с Хърватия, Чехия и Шотландия в група D. Воденият от Гарет Саутгейт е един от големите фаворити за спечелване на Евро 2020. Никой не очаква „Трите лъва“ да имат проблеми да преминат напред в турнира и би трябвало да завършат в топ 2 с Хърватия в тази група.

В група Е на Евро 2020 попаднаха Испания, Полша, Швеция и Словакия. Шампионите от Евро 2008 и Евро 2010 – Испания, са фаворит в групата. Полша с Роберт Левандовски ще се стреми да спечели второто място, но ще срещне сериозна конкуренция от Швеция.

Последната групa F е най-оспорваната на Евро 2020. Тук попаднаха Германия, Франция, Португалия и Унгария. Големият фаворит в групата е Франция, който ще има трудности да спечели първото място, тъй като има сериозни съперници в груповата фаза.