Лестър Сити срещу Манчестър Сити

Лестър Сити спечели само един мач от последните девет

Лестър Сити ще е домакин на Манчестър Сити днес. Лисиците ще се опитат да се върнат на правилното място с този мач. Мъжете на Клаудио Раниери са в печална форма в лигата, спечелвайки само един от последните девет мача.

Общ преглед

Лестър ще даде най-доброто от себе си срещу Сити, които се връщат на терена след загуба от 3-1 срещу лидерите в лигата – Челси, които поведоха още в първата половина на мача. За бившите шампиони приоритет е Европа, а не конкуренцията на родна почва. В момента те са на 16-та позиция, само две места над зоната на изпадащите.

Днес Лестър Сити може и да намери начин да остане в лигата. Междувременно в Европа, въпреки загубата им от 5-0 срещу Порто в последната игра, в която те направиха 10 смени, те се класираха, оглавявайки своята група и ще се надяват на относително слаба конкуренция, за да достигнат следващият рунд.

Междувременно, Сити идва в играта без трима съществени играчи – Николас Отаменди, Серхио Агуеро и Фернандиньо. И тримата бяха отстранени след играта срещу Челси. Агуеро е със забрана за игра за четири мача, а Фернандиньо бе отстранен за три игри, заради агресивното му поведение насочено към мениджъра на Челси – Антонио Конте.

Пеп Гуардиола ще има стимул от невероятното им представяне. В последните седем игри извън Етихад, те са спечелили седем. Заради липсата на Агуеро, Келечи Ихеаначо ще води атаката.

Какво казват мениджърите

Клаудио Раниери: „Сега е важно да помислим над всичко. Следващият мач е по-важен сега. Имаме редица мачове, в които е важно да натрупаме точки. Сега е важно всички от тима да положим огромно усилие. Това е фокусът ми сега. Трябва да сме фокусирани в тези мачове до Коледа. Трябва да съберем точки. Трябват ни точки и трябва да се борим. Тази част от сезона е ключов момент за нас. Мисля, че всеки мач ни дава възможност. Трябва да се борим. Повтарям, трябва да се борим.“

Пеп Гуардиола: „Уверен съм, когато видя отборът да играе по-добре и по-добре всеки ден и да играе, както аз искам. Искам да почувствам и да се насладя на играта на отбора ми. След резултатите, можем да завършим изречението. Искам да почувствам нещо. Не чувствам цифрите – да, резултатите дават увереност за напред – но искам да видя [резултати]. Тук е трудно, заради многото обстоятелства, но ще опитам отново и отново да направя отбора по-добър.“

Коефициенти (betfair):

Лестър Сити: 5.00

Равен резултат: 4.00

Манчестър Сити: 1.72