Paddy Power под обстрел заради туита „Винаги залагайте на черно”

Ирландският букмейкър Paddy Power се озова в средата на буря в социална медия, след като посъветва комарджиите да „залагат винаги на черно“ точни преди историческата битка на Флойд „Money“ Мейуедър срещу Конър МакГрегър този уикенд.

The Independent съобщи, че базираният в Дъблин букмейкър вече е уредил залозите на онези, които са подкрепили Мейуедър да победи ирландеца в мулти-милионната мега битка от следваща неделя в T-Mobile Arena в Лас Вегас, Невада.

Участниците, които заложиха на Мейуедър, получиха £250 000 (US$320,175) за дни преди най-голямата комерсиална нощ в историята на бойните спортове.

Paddy Power обаче привлече вниманието на хората с това, че решило да изплати залозите на Майуедър е взето на расистка основа, а не заради самия него.

Ирландският букмейкър туитна в четвъртък реклама, която гласи: „Винаги залагайте на черно. Изплатихме рано победата на Мейуедър. Защото само един от тях е боксьор.”

Също така има и подобна, но по-дълга реклама, публикувана на уебсайта на Paddy Power, която обяснява: „Ние тук въртим колелото на рулетката – ако сгрешим, ще видим сериозна атака на банковия ни баланс. Патриотизмът настрана, плащаме рано за победа на Мейуедър – защото проверихме, само един от тях е боксьор. Винаги залагайте на черно.”

Много хора споделят неудовлетворението от Paddy Power, особено в момент, когато въпросът достига до расовата дискриминация, той отново застава на преден план в публичните проблеми. Повечето от тях призоваха букмейкъра да премахне „расисткия“ туит.

В своя защита Paddy Power твърди, че лозунгът е позоваване на цитат от Уесли Снайпс от филма от 1992, Passenger 57.

„Подобно на Уесли Снайпс, Флойд Мейуедър с право се гордее с неговата идентичност и това, че рекламата се позовава на расата му, тя го прави по начин, който в никакъв случай не е обезсърчаващ или обиден“, каза говорител на компанията. „Това е игра на думи свързана със залаганията, която препраща към рулетка. Защото става въпрос за хазарт. Ако хората не харесват това, то е тяхната право.“

Говорителят отново потвърди, че „Флойд Мейуедър е черен и ние предлагаме да заложите на него, защото вярваме, че той ще спечели. „

Всичко, обаче, изглежда добре за Мейуедър въпреки спорната реклама.

„Аз гледам точно тук онлайн, Paddy Power сега плаща за победата ми, а борбата дори не се е провела още. Paddy Power вярва в мен. Ирландските фенове вярват в мен „, каза Мейуедър във видеоклип, който той туитна на официалната си страница с Туитър.