Редица букмейкъри с технически затрудения по време на фестивала в Челтнъм

Много от букмейкърите, които предлагаха възможност на клиентите си да залагат онлайн на събитията от големия фестивал за конни надбягвания в Челтнъм, имаха технически проблеми в следствие на големия интерес, заявиха от Capacitas – компания, която е специализирана в предотвратяването на сриването на уебсайтове.

 

Изследванията показват, че по време на топ състезанието Gold Cup в последния ден на фестивала, на уебсайта на Will Hill му е отнемало три секунди да зареди.

 

Специалистите на компанията споделиха, че когато времето за зареждане в един сайт надхвърли две секунди, хората масово се отказват да влизат в него.

 

Сайтът на Bwin е зареждал точно за две секунди, а Betfair – за 1,7 секунди. В същото време, Coral (0,3 секунди) и Paddy Power (0,2 секунди) са се справили успешно с допълнителния трафик.

 

„Когато един уебсайт е бавен или, още по-лошо, спре да работи, той губи клиенти, които отиват в конкуренцията – особено в такива чувствителни от фактора време събития като конните надбягвания.“

 

„Нашият мониторинг показва, че три от водещите букмейкъри са работели бавно заради необичайно високият трафик по време на Gold Cup в петък.“