Спийт е втори фаворит за залагания на PGA Championship

Американецът Джордан Спийт е печелил всеки голям турнир по голф, с изключение на първенството на PGA. Спийт ще има възможността да постигне тази цел по-късно тази седмица, а коефициентите определени от операторите за спортни залагания са доста примамливи, Джордан е вторият фаворит за победител в турнира с 10.00 коефициент в Bwin. Ирландецът Рори МакИлрой е фаворитът с коефициент 7.50.

Спийт спечели последователно турнирите British Open и Travelers Championship, преди да завърши на 13-то място на WGC-Bridgestone Invitational миналата седмица. 24-годишният мъж, родом от Тексас се нарежда на второ място в PGA Tour тази година с почти $7 милиона печалба, като повече от $3 милиона са спечелени от двата му последни турнира заедно. Той направи най-добрата серия в кариерата си в 2015 PGA Championship, спечелен от австралиецът Джейсън Дей.

МакИлрой се класира на пето място в WGC-Bridgestone Invitational, но все още не е записал победа на PGA Tour през 2017 г. 28-годишният от Северна Ирландия спечели PGA Championship през 2012 и 2014, въпреки че нито един от тях не е в Quail Hollow Club в Шарлот, мястото на тазгодишния турнир, където ежегодно се провежда шампионата на Уелс Фарго, датиращ от 2003 г.

Въпреки това, МакИлрой спечели този турнир в Quail Hollow през 2015 г. със седем удара.

В списъка с фаворити за залагания е и японецът Хидеки Мацуяма, той е на трета позиция с коефициент 12.00. А американецът Дъстин Джонсън е на четвърто място с 13.00 коефициент. Джонсън бе облагодетелстван в много от турнирите, в които влезе тази година, той не играе особено добре напоследък, откакто пропусна Memorial и U.S. Open.

Мацуяма се нарежда на първо място в 2017 PGA Money List с почти $ 8 милиона доходи след победата си в WGC-Bridgestone Invitational. Той също така е на 14-то място в British Open и на второ място в U.S. Open сред шестте завършили в Топ 10.

Други претенденти, да спечелят 2017 PGA Championship, са Рики Фаулър (15.00), Джон Рам (23.00), Брукс Коепка (23.00) и Джейсън Дей (29.00). От тази група Фаулър и Рам все още се опитват да спечелят първите си големи турнири, докато Коепка спечели 2017 US Open в Ерин Хилс, завършвайки с четири удара пред Мацуяма и Брайън Харман.