SportPesa подписа спонсорска сделка с ФК Кейптаун Сити

Африканската асоциация за спортни залагания SportPesa обяви подписването на четиригодишна сделка с футболния отбор от Южна Африка PSL, ФК Кейптаун Сити, в следствие, на която компанията ще стане официален спонсор на клуба.

Сделката отбелязва първото влизане от SportPesa в пазара за хазартни игри в Южна Африка и предшества брандирането на SportPesa върху клубните фланелки от екипите за домакински срещи и тези за гостувания, както и реклама на 55 000 местния стадион Кейптаун. Финансовите условия на многогодишната сделка не бяха оповестени. Но се разбира, че сделката е мултимилионна.

SportPesa има богато портфолио от спонсорски сделки с някои от най-големите футболни клубове, включително Евертън, Саутхемптън и Арсенал. Букмейкърът също така играе ролята на главен спонсор на Кенийската Висша Лига.

На пресконференция, обявяваща спонсорската сделка, директорът на SportPesa в Южна Африка, Ник Фъргюсън заяви: „Ние приветстваме нашите първи футболни партньори в Южна Африка, ФК Кейптаун Сити, към нашето глобално портфолио. С това партньорство ще покажем ангажимента си към футболното развитие в тази страна.

„Ние сме повече от щастливи да работим с ФК Кейптаун Сити, клуб, който залага на нашите ценности и очакваме с нетърпение да постигнем по-голям успех, вдъхновен от началото на нашето пътуване“, отбеляза Фъргюсън по време на церемонията по подписването.

Президентът и основател на Кейптаун Сити, Джон Комити добави: „За клуба се задава вълнуващо време. Спонсори като SportPresa са чудесни. Те дават възможност на клубове като Хъл и Евертън. Те са бетинг партньори на Саутхемптън и Арсенал и идват от Кения, спонсорирайки два големи клуба Гор Махия и АК Леопардс, както и лигата.

„Това е нещо повече от партньорство, това беше футболно решение да се отворят вратите за този клуб. То дава възможност за достъп на играчите в стремежа си да накарат екипа да се състезава на най-високо ниво. То е блестящ подсладител, който ще отключи сезона „.