Залозите на футбол – манията на феновете

Глобалното влияние на футбола нарасна значително през последните години, а Висшата лига на Англия в частност успя да увеличи популярността си в цялата планета.

 

С милиони привърженици, които редовно гледат любимия си отбор от всички краища на земното кълбо, компаниите за спортни залагания побързаха да се опитат да спечелят от привлекателността на играта.

 

Различни оценки показват, че приблизително $1,13 млрд. се залагат на всеки мач от Висшата лига, а букмейкърите се борят със зъби и нокти за дял от този огромен пазар.

 

Клубовете също побързаха да реализират финансова изгода чрез партньорства с букмейкърите.

 

През този сезон, 7 от 20-те клуба от Премиър Лийг носят на екипите си лого на хазартна компания, докато всичките 20 клуба имат официален партньор в областта на залаганията.

 

Клубовете от английското топ ниво изкарват по повече от £3 млн. на година само от тези партньорства, а Арсенал, например, има отделни партньори за английския и азиатския пазар.

 

Но, какво да кажем за феновете?

 

Хазартът очевидно има пристрастяваща природа и има голяма липса на внимание и грижи към хората с проблем със залозите, които редовно губят парите си на футболни мачове.

 

Със сигурност има и успешни примери, в които играч печели големи суми с малък залог. Всеки, който е заложил в началото на сезона Лестър да спечели Висшата лига, в момента е пред сериозно забогатяване и вече в пресата излизат редица примери за такива случаи.

 

Някои вече са осребрили залозите си, печелейки над €1,000 със залог от €1. Други не бързат и се надяват да спечелят много повече, ако момчетата на Клаудио Раниери довършат работата си.

 

Въпреки това, доста повече са историите на хора, които са загубили парите си, понякога и всичко, което имат, на залози на футбол.

 

Медиите разпространиха новината за фена на Астън Вила, който е загубил всичките си спестявания, когато любимият му отбор бе победен от Арсенал във финала за ФА Къп.

 

Докато поставянето на такъв залог може да изглежда като безкрайно глупаво за някой страничен наблюдаващ, пристрастяващата природа на залозите и как положението много бързо може да излезе от контрол са неща, в които няма нищо смешно.

 

В онлайн букмейкърите, където залозите се поставят с няколко кликвания, всичко започва да изглежда като една игра и има не малко примери за проблемни играчи, които за загубили всичко. Затова, възползвайте се от атрактивния пазар на спортните залози, но винаги го правете с мярка и не позволявайте на нещата да излязат извън контрол, ако сте от губещата страна.