Невада прави подобрения на eSports пазара

Хазартният щат и дом на Лас Вегас ще приветства William Hill за развитието на електронните спортове

С легализирането на eSports индустрията, Невада е готова да предложи най-добрият пазар за новата страна на играта. Властите наскоро одобриха нова сделка между водещата английска бетинг компания William Hill и казиното Downtown Grand в Лас Вегас.

Двете компании ще увеличат предлагането на електронни спортове в Невада.

Споразумението получи зелена карта от комитета в Невада, който одобри предлагането на услуги за залагане по време на eSports събитията, започващи от състезанието Intel Extreme Masters (IEM) тази седмица. Събитието започна в неделя и превърна William Hill в първият международен оператор в този сектор.

„Тази новина е огромна стъпка в превръщането на Невада в световна столица на електронните спортове. Чрез приветстването на тази уникална възможност и включването на иновации и технологии в индустрията с игрите, ние разширяваме потенциала си на една от най-старите индустрии,“ пише губернаторът на Невада Брайън Сандовал.

„Представители от William Hill и Downtown Grand са активни партньори с комитетът и след като разгледахме залагането на електронни спортове в щата Невада, аз бих искал да ги поздравя за това одобрение и да похваля двете компании за бързата им работа и решителност.“

Щатът Невада е добре познат с хазартните си центрове като Лас Вегас, който е най-големият хазартен център в света. Първите законно приети залози на eSports събития ще увеличат признанието сред развиващите се пазари, които търсят най-новите иновации, за да привлекат ново поколение играчи.