Последен епизод от съперничеството между Надал и Федерер

Коя от двете легенди ще спечели?

Това съперничество между Надал и Федерер е на път да приключи. Това ще бъде последният финал на Големият шлем между двамата. Кой легендарен играчи ще спечели на финала на Australian Open?

Австралийските букмейкъри очакваха Анди Мъри и Новак Джокович да бъдат най-ярките звезди на Australian Open и да стигнат до финала. Все пак, двамата фаворити отпаднаха в ранните етапи и други двама легендарни тенисисти ще играят за победата.

Федерер победи Вавринка на полуфиналите

Федерер се изправи срещу сънародника си, Стан Вавринка на полуфинала, така че бе ясно, че ще има швейцарец на финала. Тенис феновете могат само да се надяваха Роджър да спечели, така че да има някакъв шанс да видят последен епизод на съперничеството между Надал и Федерер. Е, швейцарската легенда не пропусна този шанс. Той спечели срещу Вавринка в 5 сета и достигна финалът, в който трябваше да се изправи срещу победителят от мача Димитров – Надал.

Надал срещу Димитров, 5-часова битка

Испанецът игра един епичен мач срещу българският тенис талант. Надал лесно спечели първият сет с 6-3, а в този момент, букмейкърите си помислиха, че това ще е лесна игра за него. Все пак, Димитров спечели следващият сет със 7-5, докато следващият сет стигна до тайбрек, който бе спечелен от Надал със 7-6, а след това Димитров изравни, в следващият тайбрек. Последната игра бе спечелена от Рафа с 6-4, което му осигури финала, който ще се играе утре.

Последен епизод от съперничеството на Надал и Федерер ли е?

Федерер тъкмо се върна след контузия, той изпусна 6 месеца и все пак достигна финала. Надал също непрестанно страдаше от контузии. Двамата са далеч от първото място в тениса в този момент. Това е напълно нормално, Роджър е на 35, а Рафа на 30. Букмейкърите като Betfair вярват, че испанският играч е фаворит във финалната игра, давайки коефициент за Надал от 1.82, докато този за Федерер е 2,20.