3 причини мачът между МакГрегър и Мейуедър да не се проведе

За разлика от много „аналитични“ мнения, боксовият мач никога няма да се случи

Ето и три причини в защита на това твърдение.

Парична гледна точка

Флойд Мейуедър е един от най-високо платените спортисти на всички времена. Боксьорът взима по $40 милиона на мач. Най-голямата му печалба от един мач дойде след супер битката с Мани Пакиао, в която Мейуедър прибра $230 милиона.

Конър МакГрегър също не е останал без пари, но няма как да отречем, че той прави значително по-малко. Най-голямата му печалба до този момент идва от мач с Нейт Диас, за който се твърди, че е взел $15 милиона.

Ето тук нещата стават странни. МакГрегър срещу Мейуедър би бил един от най-големите мачове в историята, който със сигурност ще привлече рекорден брой залози. Сключването на сделка ще е много трудно, имайки предвид, че Мейуедър се изсмя на предложението на Дана Уайт в размер на $25 милиона. Той едва ли ще се качи на ринга за по-малко от $100 милиона.

Битка на промоутърите

Говорейки за Дана Уайт, той е един от най-големите фактори в достигането до тази битка. Защо? МакГрегър в момента има договор с UFC и в повечето бизнес ситуации, Дана Уайт дава последно мнение. Той няма да рискува най-голямата му звезда да се контузи , освен ако UFC не получи нещо огромно от това.

От друга страна, Флойд Мейуедър действа като свой собствен промоутър. На практика той сам си е шеф, което му позволява да сключва сделки, които само преди няколко години бяха безпрецедентни в този спорт. Освен това, Флойд ще трябва да се договори директно с Уайт, което би било трудно.

За да се осъществи тази сделка, и двете страни – UFC и Мейуедър и екипът му, трябва да се съберат и да обсъдят детайлите. Въпреки, че двете страни знаят колко доходоносна би била тази битка, достигането до някакво споразумение ще е сериозно предизвикателство.

Те се състезават в два различни спорта

Повечето букмейкъри дават доста голяма разлика в коефициентите за двамата спортисти. Не е изненада, че Мейуедър се смята за огромен фаворит, т.к. той е един от най-великите боксьори в историята на този спорт. МакГрегър е умел и има силен удар, но никога не се е състезавал професионално в бокса, което е напълно различен спорт от ММА.

Да, вярно е, че ММА използва удари, а МакГрегър е един от най-добрите ММА бойци. Проблемът не е в това. На боксьорите са им нужни години, за да инкрустират в ума си малките детайли. Дистанцията, работата с краката, тайминга, дори по-големите ръкавици. Традиционният бокс е коренно различен от ММА спортовете.

На ринга може да се случи всичко. Конър може да победи, но коефициентите са срещу него. Paddy Power вече е поставил коефициентите си, а ирландецът е пълен аутсайдер с коефициент от 4/1, докато този на опонента му е 1/7.

Да видим две от най-големите звезди в бойните спортове да се изправят в битка, би било сюрреалистично, но има твърде много фактори, които не позволяват боксовият мач между МакГрегър и Мейуедър да се случи.