William Hill: Тръмп ще бъде новият Брексит

Преди третият президентски дебат, William Hill намали коефициента на Доналд Тръмп

Коефициентът за Тръмп падна от 11-2 на 4-1. Букмейкъра казва, че моделите на залагане много напомнят тези преди референдума на Обединеното кралство на 23 юни.

Въпреки, че всичко сочи към победата на Хилари Клинтън, William Hill каза, че е регистрирал значителен брой малки залози на Тръмп.

Залозите на Тръмп напомнят на тези направени преди Брексит, където повечето залагащи не са се вслушали в шансовете и са заложили на излизането.

„Много, много подобно е на вота на Брексит. Има пристрастия в [английските] медии, които казват, че Тръмп не може да спечели, но те не могат да гласуват. От гледна точка на залаганията, това не е сключена сделка. На този етап виждам паралели с вота за Брексит,“ каза Греъм Шарп от William Hill.

„Тръмп с 4-1 или 11-2, ще привлече малки залози. Но не мисля, че това е единствената причина за броят на залозите за него и трябваше да намалим коефициентите за Тръмп три пъти в последните няколко дни. Това не е краят.“

William Hill изрази притесненията си във връзка с президентските избори на пазара, въпреки че Paddy Power обявиха, че са започнали да изплащат печалбите на тези, които са заложили на Клинтън.

Следвайки решението на Paddy Power, ако Тръмп все пак спечели изборите, това ще е най-голямото изплащане на залози в букмейкърската история и ще донесе сериозни разходи на компанията.