GVC избра BBH Sport като творчески лидер за Bwin

Европейското дъщерно дружество за онлайн залагания на GVC Holding, Bwin, избра спортната маркетинг агенция, BBH Sport, за свой водещ творчески лидер.

Маркетинговата компания е един от най-бързо развиващите се специализирани органи за контрол в създаването на висококачествени спортни рекламни кампании. Независимо от това, Bwin е първата марка за спортни залагания, която ще се управлява от BBH Sport.

BBH Sport, част от Bartle Bogle Hegarty Group е един от най-бързо развиващите се специализирани органи за контрол на създаването на висококачествени въздействащи спортни рекламни кампании. Агенцията е била като творчески лидер на Samsung, Adidas и Световната купа по ръгби през 2015.

Агенцията ще има задача да формира нова европейска творческа посока на Bwin, като букмейкърът цели да ангажира публиката в наситен онлайн пазара на залаганията.

Юън Патерсън, основател и съдружник на BBH Sport коментира: „Спортни залагания и емблематична марка с огромни амбиции за игра променяща творчеството – възможностите не могат да бъдат по-вълнуващи. Изключително се радваме за назначението и нямаме търпение да започнем работа с екипа на Bwin „.

Главния маркетингов директор на GVC, Адам Люис добави: „Щастливи сме да работим с BBH. Всички екипи вече се подготвят за много трудна работа и аз очаквам с нетърпение да започне творческия процес и да предвижим Bwin напред. „

Междувременно GVC повиши годишния си дивидент, поради непрекъснатите ползите, които компанията жъне, а една от тях е придобиването на Bwin за £1,1 млрд. Главния изпълнителен директор на GVC, Кени Александър казва: „Ние го очаквахме и знаехме, че можем да върнем Bwin към растеж, но потенциалът за увеличаване на групата е по-голям, отколкото очаквахме … Мисля, че има още нещо, което може да се направи.“

Освен това, Bwin не продължи тенденцията и кандидатства за лиценз в Полша, което позволява на компанията да предлага услугите си на този пазар, въпреки данъкът върху оборота от залагания в размер на 12%, който е на път да се реализира по-късно този месец.

Редица оператори излязоха от пазара след регулаторните промени, твърдейки, че на полския пазар в момента е нерентабилен, и че правителството е създало благоприятни условия за държавната фирма Totalizator Sportowy.

Операторите Energybet, William Hill, OlympicBet и Pinnacle вече обяви оттеглянето си, обаче Bwin предприе противоположния подход към новата регулаторна ситуация.