Колумбийският списък с лицензирани онлайн хазартни оператори нараства

Колумбийският хазартен регулатор издаде четвъртия си лиценз за онлайн хазарт на местния оператор Colbet.

В петък регулаторният орган, Coljuegos обяви, че е издал лиценз за онлайн спортни залагания на базирания в Ботога оператор, който ще предлага продукта си за онлайн спортни залагания от домейна Colbet.co.

Colbet обяви това лято, че е започнала съвместна работа с базирания в Малта доставчик на технологии за спортни залагания Airplay, за да управлява новия колумбийски сайт за залагания. До този момент Coljuegos даде разрешение за стартирането на още три онлайн оператора, включително Wplay.co на Aquila Global Group, Betplay.com.co на Corredor Empressarial и съвместния оператор Zamba.co на Vicca Group и GAMING1.

Coljuegos казва, че петгодишния лиценз, предоставен на Colbet, ще донесе общо COP 10.9 млрд. ($3,7 млн.) на колумбийското правителство за срока на договора. Coljuegos допринася със значителна част от приходите си за здравеопазването в Колумбия, а от новият регулиран онлайн пазар се очаква да бъде даден силен тласък през следващите години.

Президентът на Coljuegos вече заяви, че още няколко оператори незабавно ще получат свои собствени онлайн лицензи, включително Codere и най-вероятно Sportium.

Испанският оператор Luckia, третият по големина участник в областта на игрите в страната, вероятно ще обяви собствения си колумбийски лиценз в кратък срок. Компанията наскоро подписа договор за сътрудничество с колумбийската National Corporation of Entrepreneurs of Luck and Chance Games (Cornazar), за да разшири дейността си за търговия на дребно със спортни залагания в Колумбия.

Новият уеб сайт Luckia.co (който вече има лого, одобрен от Coluegos) понастоящем провежда промоция, която се стреми да привлече нови клиенти, като им предлага възможността да печелят награди чрез седмичен тираж, като голямата награда е пътуване за двама да гледат дербито на Реал Мадрид срещу Барселона на 20 декември.

В края на миналата година Luckia обяви, че е включила доставчика на технологии за спортни залагания, SBTech, като нов доставчик на платформи, който заменя Kambi Sports Solutions.