Повишен брой на съмнителните тенис мачове – заплахи за тенис залозите?

Можем ли да заложим на тенис или той е напълно засенчен от измама?

Подозрителните тенис мачове могат да причинят голям шок на букмейкърите, а изминалата година се доказа като доста лоша в много аспекти. Да, това бе лоша година що се отнася до тенис залозите и измамите. Не казваме, че тенис залозите са напълно превзети от измамници, но трябва да сме наистина внимателни, когато залагаме на по-ниските лиги.

През 2015, имаше 246 докладвания за подозрителни тенис мачове в службата за борба с корупцията – Tennis Integrity Unit (TIU). Това са доста голям брой подозрителни мачове и това казва много за популярността на корумпираните залози. Все пак, 2016 бе дори по-лоша – TIU отбелязва общо 292 подозрителни тенис мача.

Трябва ли да залагаме на тенис?

Разбира се, че трябва! Най-добрите букмейкъри все още предлагат невероятни тенис коефициенти. Въпреки фактът, че голяма част от тези случаи са се случили на по-ниско тенис ниво, трябва да сме наясно с фактът, че 8 случая на подозрителни мачове са били докладвани и на престижни турнири като ATР, WTА и Големият шлем.

Председателят на Tennis Integrity Unit, Филип Брук, обясни как трябва д интерпретираме тези цифри. Той казва, че няма директна връзка между корумпираните залози и подозрителните тенис мачове. Все пак, едното може да доведе до другото, а организацията ще направи всичко по силите си, за да сложи край на това. Те ще изследват всеки един от случаите и ще вземат решение след това.