Защо рекламите на Crownbet не споменават залози

В понеделник Crownbet ще направи нещо уникално за хазартна компания

Онлайн компанията за залози Crownbet, отчасти собственост на Crown Resort, ще пусне реклама в понеделник вечер, в която всъщност не се споменава залагане.

Тъй като общността се тревожи от пренасищането с реклами за хазарта по телевизията и сенатор Ник Ксенофонт настоява да бъде издадена забрана за реклами по време на спортните предавания, Crownbet ще се опита да заобиколи тези притеснения, докато промотира ключовите си различия от конкуренцията.

Рекламната кампания ще започне в понеделник вечер. В нея ще участва бившата австралийска крикет звезда Рики Понтинг, който ще изживява мечтаният живот в Монако, ще кара Ферари около бляскавото пристанище, ще гледа Формула 1 и ще се глези с други преживявания, “които не могат да се купят с пари“.

Не се споменава никакво залагане, т.к. рекламата служи за промотирането на програмата за награди на Crownbet, за която главният изпълнителен директор Матю Трип казва, че е помогнала на компанията да се развие бързо на изключително конкурентният пазар. „Това ни помогна да свършим една добра работа в привличането на клиенти, въпреки че е скъпо за нас, но всъщност свърши дори по-добра работа в запазването на клиентите.“

Трип казва, че около 90 процента от активните клиенти на Crownbet са част от системата за награди, която се слива с тази на Crown Resort (Crown Resort притежава 62 процента от Crownbet, а Трип и останалите му колеги държат останалата част).

Клиентите, които са част от лоялната програма на сайта, акумулират точки на базата на сумата, която са заложили. С тези точки те могат да залагат, да платят сметки в ресторанти, хотелски стаи и други предложения от казината на Crown. Нито една друга компания не може да предложи нещо подобно на клиентите си.

Рекламната кампания също ще покаже смяната в мотото на компанията от “The Game Just Changed” до “Reward Yourself”.

Crownbet иска кампанията да сложи ясен различител между нея и конкурентите й като Sportsbet и Tabcorp, чиито кампании обикновено представят млади мъж, които залагат или говорят за залагане или показват връзката между залагането и спорта или конните надбягвания.

„Смятаме, че това е много различно,“ казва Трип. „Никой не е тръгвал по този път преди. Мислим, че това е доста уникално на това място.“