Българският футболен съюз ще си партнира със Sportradar

Българският футболен съюз (БФС) седна лице в лице със Sportradar на пресконференция, за да очертае образователната си стратегия, която ще включва 32 семинара на сезон, включващи съдии, служители на БФС и всички футболисти от първите две лиги.

Заявено бе намерение, като обещание към феновете и всички заинтересовани страни в българския футбол, че присъствието на семинарите и завършването на модулите и оценките от електронното обучение ще бъдат задължителни за всички играчи от първа и втора професионална лига.

Борислав Михайлов, председател на БФС, коментира: „За мен е удоволствие да подпиша този договор от името на Българския футболен съюз. Като председател на БФС, обещавам пълната си подкрепа за тази инициатива. Няма съмнение, че говоря от името на всички мои колеги от федерацията в това отношение.”

Заместник-изпълнителният директор на БФС, Павел Колев добави: „Това споразумение означава много за нас. Правим стъпка напред, допълвайки мониторинга на вече съществуващите игри с мощна образователна стратегия. Вярвам, че организирането на семинари из цялата страна ще ни помогне да представим нашата позиция и така да запазим мисията си за почтеност. Тази обиколка е един от нашите най-важни приоритети за следващите няколко месеца.“

Директорът по продажбите в Южна Европа на Sportradar Group, Алекс Геронтикос заяви, че „Всяка федерация, която показва това ниво на ангажираност, винаги ще получава подкрепата ни. За нас е чест, че БФС дойде при нас, за да разработим амбициозния план за опазване и осигуряване на спорта, неговите участници и заинтересовани страни, както срещу уговарянето на мачовете, така и срещу корупцията, свързана със залаганията. Има много работа и ние сме изцяло ангажирани с тази мисия.“